Forum SUV

Pełna wersja: Ford Kuga - opinie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cytat:Kompaktowy SUV (segment I) produkowany od 2008 roku. Drugi model Forda w tej klasie na europejskim rynku po Mavericku (europejska wersja Forda Escape), który jednak słabo zaznaczył na nim swoją obecność. Kuga bazuje na prototypie iosis X zaprezentowanym w 2006 roku. Wersja produkcyjna, podobnie jak model studyjny został zaprojektowany według koncepcji „Kinetic design” obowiązującej w obecnej gamie europejskich Fordów. Kuga powstał na płycie podłogowej C1, na której zbudowano też modele Focus i C-Max.
www.autocentrum.pl

Produkcja
2008 - teraz
Moc silnika
od 140 KM do 200 KM
Segment
Małe SUVy
Cena nowych
od 109 200 zł do 148 700 zł

Dostępne silniki:
Benzyna (200 KM): 2.5 Duratec
Diesel (140 - 163 KM): 2.0 Duratorq TDCi

[Obrazek: z8808312X,Ford-Kuga.jpg]

Co sądzicie o tym modelu? Warto, nie warto? Może ktoś miał przyjemność nim jeździć? Piszcie.
o rany, ten fordzik prześliczny. w ogóle nienawidzę białych samochodów, ale ta biel do niego mega pasuje, piękny piękny!
Akurat kolor to najmniejszy problem, za opłatą ci go przemaluja na jaki kolorek chcesz. Fajne autko, podoba mi sie stylistyka choć ja osobiście siedzę bardziej w takich terenówkach bardziej. Świetny przód, jak z jakiegoś s-f.
Przede wszystkim bardzo ładne wpadające w oko autko doskonale wykończone zarówno na zewnątrz jak i w kabinie kierowcy minusem jest niestety wszech obecna ciasnota również w bagażniku :/
Tylko że cena przekracza 100 000 to raczej minus Jednak w mojej ocenie samochód jest tego warty rozglądałem się za takim używanym ale Ford Kuga nawet z przebiegiem 100 000 to dalej wydatek rzędu 80 000 wiec jak dla mnie wciąż trochę za drogo
Tym bardziej że po 100 000 km widać już pierwsze usterki i wady fabryczne z tego co czytałem na innych forach wielu użytkowników miało problemy z filtrem już 50 tysiącach
Ja też czytałem kiedyś coś o problemach w tym Fordzie o ile dobrze pamiętam chodziło o jakiś gwizd słyszalny w kabinie kierowcy który daje o sobie znak przy prędkości 100 km/h nie wiem co jest jego przyczyną
Powodem może być źle przyklejona ozdobna listwa na masce albo źle dopasowany zatrzask od klapy. u mnie podczas jazdy od 170-190 km/h cała klapa drżała. Przyczyną był zbyt luźny zatrzask Świst powietrza słychać natomiast w relingach przy prędkości powyżej 180 km/h
Przekierowanie