Forum SUV
Wolicie automat czy normalna skrzynie? - Wersja do druku

+- Forum SUV (http://www.forum-suv.com)
+-- Dział: Forum SUV (/forum-1.html)
+--- Dział: Dyskusja ogólna o SUV'ach (/forum-2.html)
+--- Wątek: Wolicie automat czy normalna skrzynie? (/thread-15.html)

Wolicie automat czy normalna skrzynie? - andy889 - 02-17-2012 08:37 PM

Cze, jak w temacie. Wolicie jezdzic z automatem czy z normalna skrzynia biegow. jak to wyglada w waszych autach. ja szczerze mowiac nie mialem okazji jezdzic autem z automatem. NiezdecydowanyNiezdecydowany

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - Sławek - 02-17-2012 10:16 PM

Automat to wygoda, praktycznie o 75% mniej się człowiek męczy na dłuższej trasie. Jeździłem na automacie tylko 3 miesiące ale przyzwyczaiłem się do tej wygody tak bardzo, że bardzo ciężko było mi się przesiąść z powrotem na manual.

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - wojtek92 - 02-18-2012 09:36 PM

Oczywiście że automat... odpada! Automat jest dla bab co się boją jezdzić (bez obrazy Uśmiech Reczna skrzynia biegów jest najlepsza, dopiero wtedy czujesz auto, widzisz że prowadzisz. W suvach to jeszcze lepsze jest bo masz lepsze poczucie prowadzenia takiego kolosa i to sie liczy właśnie Duży uśmiech

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - ganja4life - 02-18-2012 10:44 PM

Poniekąd zgadzam się z wojtek92, ręczna pozwala lepiej czuć jazdę lepsza kontrola nad samochodem. Ale automat też nie jest taki zly, wygoda i tyle. Oba style mają jakieś plusy i minusy... chyba jednak ku ręcznej bym sie bardziej skłaniał jednak.

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - andy889 - 02-19-2012 10:45 AM

To sie kurde wydalo hehehe. Bo ja o automatycznej skrzyni slyszalem... od kumpeli wlasnie Duży uśmiech Mowila ze fajowa sprawa, bo mnie pedalow do ogarniania (sa tylko dwa) i nie trzeba myslec o fechlowaniu (?) ta wajcha. W sumie nie wiem dokladnie o co jej chodzilo z tym fechlowaniem, w automacie tez pewno cos przestawic trzeba...

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - kolorowy - 02-19-2012 09:29 PM

miałem okazję jeździć automatem i jestem w stu procentach przekonany, że wolę manual... chociaż myślę, że to kwestia przyzwyczajenia... i zgadzam się z ganja, ze sa plusy i minusy...

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - Ranak - 02-23-2012 04:15 PM

Kto jeździł na automacie nigdy nie będzie chciał wrócić na manualną, taka jest prawda. Też byłem przeciwny, bo jakże to tak, nie manewrować biegami samodzielnie?! Ale nie bez powodu Amerykanie jeżdżą praktycznie tylko na automatach. Wygoda, panowie, wygoda.

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - andy889 - 02-23-2012 04:57 PM

Amerykanie sa grubi i szybko sie mecza, moze to tez decyduje przy wyborze skrzyni biegow. Poza tym to lenie smierdzace, to pewnie tez ma znaczenie. Automat kupilbym z czystej ciekawosci i moze dlatego, ze moja niunia boi sie sprzegla... bo to harknie warknie a bieg ni chu nie wejdzie... Nie umie chyba i tyle

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - kolorowy - 02-28-2012 11:57 AM

jak to boi się sprzęgła? to ją naucz korzystać.
Ranak wygoda może i jest, ale jednak lubię czuć władzę i biegami mogę sobie posterować osobiście... ;d

RE: Wolicie automat czy normalna skrzynie? - suvaczka - 02-29-2012 05:05 PM

ja wolę automat bo miałam okazję się przejechać i automat mega <3 wygoda na maksa. ale w swoim autku mam manuala, jak trzeba to trzeba;d
ale w przyszłości auto wyłącznie z automatem <3